• Op 30 januari 2017 is op IKC Ichthus de aftrap gegeven van het project ‘op weg naar een afvalvrij IKC’. IKC Ichthus gaat met een heel bijzonder project aan de slag. Zij gaan graag op weg naar een afvalvrij IKC. Zij zullen daarmee de eerste in de gemeente Maassluis zijn. De gemeente ondersteunt dit project van harte en wethouder Pleijsier is bij de aftrap van het project aanwezig geweest.

  Wat houdt een afvalvrij IKC in? Als je een afvalvrij IKC wilt zijn dan betekent dat in eerste instantie, dat er zo min mogelijk afval het IKC in komt. Daarnaast willen zij er voor zorgen dat er alleen nog maar afval het IKC uitgaat dat hergebruikt kan worden.

  Het project wordt samen met de Stichting VAnG georganiseerd

  Klik hier voor het persbericht en de foto's

 • Bezoek van het VAnG team aan deze mooie basisschool alwaar zo’n 12 groepen met zo’n 335 leerlingen en zo’n 30 leerkrachten samen optrekken, om de wereld te leren kennen en er iets moois van proberen te maken.

  Het ochtendprogramma van Koos de vuilnisman, door docent/acteur/bioloog Theodoor Braaksma, is verzorgd in groep 6, 28 leerlingen, van leerkracht Juf Anneke van Hoeven. De leerlingen zijn ná het theoretisch deel, hoe gedraagt zich onze planeet Aarde in het zonnestelsel, hoe gaan wij met de planeet Aarde om, aan de slag gegaan om recycling van afval gestalte te geven.

   

  Klik hier voor de rest van het artikel en de foto's