• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Onthulling poster Sofie Booster in Maassluis 'Red de aarde, scheid je afval'

    De winnende poster (2 bij 3 meter) van Sofie Booster van de Montessorischool in Maassluis was indrukwekkend. De schoolleiding had de uitvergroting op de muur geschroefd en zo kon iedereen de winnende slogan goed lezen en de fraaie tekening goed zien.

    Wethouder Denise Mulder (duurzaamheid, milieu en afvalverwerking) was op de school aanwezig en onthulde in het bijzijn van de ouders van Sofie, haar klasgenoten en onze eigen Rob Kleinegris de winnende poster. Denise: ,,Sofie's tekening laat heel goed het kringloopverhaal zien: 'Red de aarde, scheid je afval'. "Minder afval in de restafvalcontainer betekent minder afval in de verbrandingsoven. Beter voor de aarde en voor onze portemonnee", aldus Rob.

    Om kinderen meer bewust te maken van de gevolgen van (zwerf)afval heeft Koos de Vuilnisman (Theodoor Braaksma) het kringloopverhaal op school verteld. Tijdens deze milieueducatielessen hebben leerlingen in de vorm van een tekening duidelijk gemaakt hoe het afval het beste gescheiden wordt. In één van die lessen is de tekening van Sofie Booster (11 jaar, groep 7) van de Montessorischool als winnaar uitgekozen.

    De wethouder testte bij de leerlingen wat zij van Koos' lessen hebben opgestoken door allerlei vragen te stellen als 'Wat doe je met batterijen op school?', of 'Wat doe je met de inkttoners uit de printer?' Uit hun antwoorden bleek dat zij prima wisten hoe ze moeten scheiden. Jong geleerd, oud gedaan!