• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Uitslag VAnG Milieuprijs 2016

  Donderdagochtend 16 juni 2016 is op het gemeentehuis te Soest de Beoordelingscommissie,  onder leiding van wethouder Jannelies van Berkel-Visser, samengekomen op de inzending/werkboeken van  18 basisscholen in te zien.

  De beoordeling ging uit naar de uitvoerbaarheid en originaliteit van de tips om afval te besparen op school en thuis. Iedere groep moest minstens 10 tips bedenken. Maar ook de betrokkenheid van de school / klas en de verzorging van de werkboeken is in de beoordeling meegenomen. Ook werden raps en gedichten aangetroffen in de werkboeken. Er is ook een individuele prijs, de tekening welke in aanmerking kan komen om op een vuilniswagen te gaan prijken/pronken, om de burger aan te zetten het afval beter te gaan sorteren. Dit jaar hebben weer duizenden  leerlingen het college van docent/acteur/bioloog Theodoor Braaksma, met het typetje Koos de vuilnisman, mogen meemaken.

  De individuele prijs van de poster tekening gaat naar:

  • 1e prijs, Carissa Born, leerling van groep 8 van de RK basisschool de Octopus uit Horssen gem. Druten.
  • 2e prijs, Ayyüce Güven, leerling van groep 8 van de OB basisschool  Het Palet uit Alblasserdam.
  • 3e prijs, Manouk Lentink, Leerling van groep 8 van de PCBO lnsinger school uit Soest

  Deze leerlingen, allemaal meisjes, krijgen een Oorkonde voor hun werkstuk.

  De wisselbeker, de VAnG Milieuprijs 2016, voor het complete werkboek, inzet, uitvoering, tips e.d. gaat naar de Christelijk Kindcentrum de Wijngaard in Hendrik Ido Ambacht. De Opsteker/Duim, voor het net niet de beste zijn, gaat naar de Reformatorische basisschool Rehoboth in Maasdam.

  Een ieder heeft er voordeel mee: Voordeel voor het milieu, voordeel  voor de school, voordeel voor de gemeente, lees gemeenschap dus wij allen, voordeel voor de gezinnen. Het is een compleet  succes verhaal.

 • Voor meer informatie en foto's klikt u op de bovenstaande tekeningen