• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Uitreiking 1e prijs landelijke tekenwedstrijd in het kader van de Afvalvrije School

 • Horssen-Druten donderdag 30 juni 2016 

  Horssen in het land van Maas en Waal, een gemeenschap waarop de term "moederaardegezond" geheel van toepassing is.

  Met een gepassioneerde wethouder als de heer G.C.M. van Elk, zeg maar Sjef, is de gemeente Druten, waaronder Horssen valt, al zover dat men daar omgekeerd gaat inzamelen.

  De eerste prijs in de Posterwedstrijd van de VAnG Milieuprijs 2016 komt hiervoor goed van pas. Carissa Born werd op grootse wijze gehuldigd voor haar prijs. Haar slogan "Zeg Ja tegen recycling!" om nog de laatste inwoners over de streep te halen.

  De inzamelcijfers in Horssen zijn al hoog maar volgens wethouder Sjef kan het nog beter. Na de toespraak in de klas kreeg Carissa de Oorkonde nog niet uitgereikt, wethouder Sjef had nog 'n cadeautje en die stond buiten. Of de hele klas maar mee naar buiten wilde komen. Daar stond een geheel opgepoetste DAR vuilniswagen met de felicitaties aan Carissa. Haar tekening stond daar te pronken en te glanzen. Geweldig attent en prima op de situatie van toepassing. Ook de moeder van Carissa was aanwezig en was geheel verrast. "Thuis heeft zij er helemaal niets van gezegd dat zij een tekening over afvalrecycling heeft gemaakt" liet de trotse moeder ons weten. 

  Destijds is de Stichting VAnG, op de uitnodiging van meester Toon Verkerk van de Octopus ingegaan. Dat is allemaal prima verlopen en de Stichting zou graag een vervolg in het Maas en Waal gebied van haar Stappenplan Afvalvrije School willen geven. Door het voorbeeld van de Octopus te volgen en op weg te gaan naar een Afvalvrije School en hierdoor zowel het milieu, de school, als de gemeenschap te laten profiteren.