• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • VAnG Milieuprijs 2020 voor Julius van der Tuin

 • De VAnG-milieuprijs is een initiatief van de Stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof) om scholieren bewust te maken van het belang van afvalscheiding. Basisscholieren uit verschillende gemeenten deden mee. Vrijdag 3 juli reikte wethouder Nermina Kundic de eerste prijs uit aan Julius van der Tuin van de 1ste Van der Huchtschool.

  Plaats van handeling van de feestelijke uitreiking is bij Stayokay aan de Bosstraat. Rob Kleinegris, initiatiefnemer van de milieuprijs en bestuurslid van Stichting VAnG combineert de prijsuitreiking met zijn eigen feest ter ere van zijn koninklijke onderscheiding. Milieuwethouder Nermina Kundic is aanwezig om de prijswinnaars toe te spreken en om de prijzen uit te reiken. De winnende tekening van Julius is een afbeelding van de aarde. Het kunstwerk laat goed zien hoe de ene helft van aarde eruit zou zien zonder een ordelijke manier van afvalverwerking en hoe de andere helft er juist beter uit ziet als we afval scheiden en voor minder afval zorgen.

  De tekening van Julius gaat in het najaar een aantal vuilniswagens in de regio sieren.

  De wisselbeker voor het mooiste werkboek waarin tekeningen, brieven en gedichten zijn opgenomen gaat naar groep 8 van de 3de Van der Huchtschool.

  Wethouder Kundic is blij dat kinderen en jongeren bewust zijn van de noodzaak van recycling. ,,Wat wij afval noemen is eigenlijk allemaal grondstof voor nieuwe producten. Deze kinderen weten dat heel goed, fantastisch hoe ze ons daaraan herinneren en daar zo mee bezig zijn!”

  Het festijn aan de Bosstraat ging nog even door. Rob Kleinegris werd onthaald door diverse Streetmasters en andere genodigden die actief zijn voor de stichting. VAnG-voorzitter Jan Bredewold had lovende woorden voor de niet-aflatende inzet van Rob Kleinegris. ,,Door zijn gedrevenheid wordt onze omgeving een stuk schoner.”

  Zie hier de meer over de onthulling winnende ‘afvalposter’ van Julius van der Tuin