• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • VAnG Milieuprijs 2018

  Vrijdag, 22 juni 2018 is de beoordelingscommissie bijeengekomen op het gemeentehuis te Soest om de werkboeken te beoordelen. Vanwege ’n vergadering moest wethouder Nermina Kundic, voorzitter, gedeeltelijk verstek laten gaan. De VAnG voorzitter Jan Bredewold verving haar gedurende die tijd. Maar bij de definitieve beslissingen was zij aanwezig.

  Gedurende een twee uur durende samenkomst zijn de ingeleverde werkboeken kritisch bekeken. Tips om afval te scheiden op school en thuis, raps, tekeningen, gedichten, brieven aan schooldirecties etc, allemaal om ons eigen woongenot, de natuur, het milieu, Moeder Aarde, in goede conditie te houden.

  Jurylid Cees van Drongelen, voormalig AVRO-presentator, kijkt altijd naar het brede draagvlak. “Het moet blijken dat men serieus met het onderwerp bezig is”. Een werkboek waaruit blijkt dat alle kinderen/leerlingen ’n bijdrage hebben geleverd, in welke vorm dan ook, verdient grote waardering. Wethouder Kundic, “Het is goed dat kinderen/leerlingen bewust worden gemaakt op het scheiden van afval en het ruimen van zwerfvuil”.

  Het werkboek van Speciale scholen Kapelle/SBO Samuël kreeg de hoogste waardering en gaat dit jaar 2018 met de wisselbeker aan de haal. Een filmpje van de prijsuitreiking kunt hier bekijken: Omroep Zeeland Prijsuitreiking VAnG Milieuprijs

  Voor de individuele prijzen, waarvoor de opdracht was, het maken van ’n poster om de burger tot het scheiden van afval aan te sporen/bewust te maken, zijn drie tekeningen gehonoreerd. 

  • De eerste prijs gaat naar Jay van Schoonhorst, leerlinge van de Insingerschool te Soest. Haar boodschap is “Alles in de goede bak”.
  • De tweede prijs gaat naar Myrthe van der Hoff, leerlinge van de Montessorischool uit Maassluis. Haar boodschap is “Maak de wereld schoon en scheid afval”.
  • De derde prijs gaat naar Max Wennekes, leerling van de Wegwijzer uit Soest. Zijn boodschap is “Recycle”

  De drie winnaars hebben een oorkonde uitgereikt gekregen.

 • 1e prijs - Jay van Schoonhorst

  Klik op de poster hieronder voor een overzicht van de foto's die gemaakt zijn tijdens de uitreiking op de Insingerschool in Soest.

 • 2e prijs - Myrthe van der Hoff

  Klik op de poster hieronder voor een overzicht van de foto's die gemaakt zijn tijdens de uitreiking op de Montessorieschool in Maassluis.

 • 3e prijs - Max Wennekes

  Klik op de poster hieronder voor een overzicht van de foto's  die gemaakt zijn tijdens de uitreiking op de Wegwijzer in Soest