• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Luxobin prullenbak voor scholen

  Prullenbakken op school worden steeds belangrijk. Dit komt doordat afval scheiden op school steeds vaker gebeurd. Prullenbakken die hiervoor geschikt zijn, zijn dan ook geen overbodige luxe. Door kinderen en jonge mensen steeds weer te laten kiezen in welke afvalbak of afvalzak het afval gesorteerd moet worden groeit ook de bewustwording om het te blijven doen.

  Het principe van ‘jong geleerd is oud gedaan’ is hier van toepassing. Zeker als zij zowel op school als thuis gestimuleerd worden om hun afval te scheiden. Zo zorgen we samen voor afvalstromen die gemakkelijk gerecycled kunnen worden en zetten we een duurzame stap! Onze prullenbak voor school helpt u met het afval scheiden. Wij stellen graag, samen met u, de meest praktische en gewenste prullenbakken voor uw school samen.

 • LUXOBIN grondstofunits
  Materiaal: Hoge kwaliteit meubelpanelen
  Inwerpframe:  Met 4 openingen:
     - 1 x emmer voor GFT
     - 3 x ring voor afvalzak 
  Werkingsprincipe:   De afvalzakken maken gebruik van elkaars ruimte onderin de bak, waardoor de capaciteit van de bak toeneemt. Lediging is eenvoudig en ergonomisch via het deurtje aan de voorzijde.
  Uitvoering:  Standaard voorzien van:
     - Deksel met softclose sluiting
     - Nylon herbruikbare Papierzak
     - GFT emmer
     - Ringen voor afvalzaken
     - (Zwenk) wielen
     - Bestickering / afvalsoorten aanduidingen
  Facturering    Via Luxobin Afvalsystemen
 • LUXOBIN grondstofunit de luxe senior
  Hoogte 830 mm
  Breedte 450 mm
  Diepte 394 mm
  Prijs  € 227,18 excl. BTW, inclusief verpakking en bezorgkosten
  Facturering    Via Luxobin Afvalsystemen

   

  LUXOBIN grondstofunit de luxe junior
  Hoogte 500 mm
  Breedte 450 mm
  Diepte 394 mm
  Prijs  € 201,48 excl. BTW, inclusief verpakking en bezorgkosten
  Facturering   Via Luxobin Afvalsystemen

 • Zo scheid je afval op school

  Afval scheiden is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet in omgevingen waar veel mensen aanwezig zijn en u dus van veel mensen afhankelijk bent. Enkele tips om dit proces goed te laten verlopen:

  Begin met inventariseren
  Voordat afval kan worden gescheiden op scholen moet er over allerlei zaken worden nagedacht. Zaken als: Om welke soorten afval gaat het? Welke hoeveelheden? Hoeveel ruimtes? Wat zijn de wensen? Welke beperkingen zijn er? Is er draagvlak vanuit directie? Ook een afval scheiden prullenbak op het schoolplein?

  Stel een plan op
  Na het inventariseren kan er een plan worden opgezet. Een plan om voor uw school of scholengemeenschap het afval te sorteren. Maar ook een plan om het inzamelen binnen scholen het meest praktisch vorm te geven. De plaatsing van prullenbakken voor het afval sorteren blijkt in de praktijk heel divers. Op basisscholen worden ze vaak in de lokalen en personeelskamer geplaatst. Op hogescholen en universiteiten worden afvalbakken echter vaak in aula’s gangen en in de kantine geplaatst.

  Tijd om het plan werkelijkheid te maken
  Nadat het plan is opgesteld kan hij worden geïmplementeerd. De prullenbakken kunnen nu worden geplaatst. Vervolgens kan er uitleg worden gegeven aan leerlingen en het personeel Maar ook de huishoudelijke dienst en interieurverzorging kan worden ingelicht. Hierbij hoort ook de afstemming met de partij die uw gesorteerde afval ophaalt.

  Evalueer of alles goed is gegaan
  Evalueer of de implementatie goed verloopt, wat gaat wel goed en waar liggen de verbeteringen. Stuur eventueel bij waar nodig.