• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Uitreiking 3e prijs landelijke tekenwedstrijd in het kader van de Afvalvrije School

 • Soest - woensdag 29 juni 2016

  Uitreiking 3e prijs Posterwedstrijd aan Manouk Lentink Woensdag 29 juni heeft wethouder Jannelies van Berkel-Vissers de Oorkonde VAnG Milieuprijs 2016 voor de derde prijs uitgereikt aan Manouk Lentink.

  Manouk heeft een zeer kleurrijke tekening gemaakt waarop veel dieren te zien zijn. Haar slogan "Help de natuur en scheid afval!!" komt hier prima tot uiting. "Samen staan wij sterk" zien wij ook nog op haar tekening. De wethouder memoreerde hieraan tijdens 'n toespraak in haar klas, groep 8. Manoukwastoch wel'n beetje zenuwachtig om op deze wijze op het voetstuk te worden geplaatst.
  Het hoge bezoek op school en in de klas was toch even wennen.

  Meester Wiebe gaf aan dat haar naam niet goed in de Soester Courant was overgekomen, het is Lentink en niet Lenting. Manouk dat gaan wij rechtzetten. Al met al een leuke happening op de lnsingeschool, een plek waar wethouder Jannelies van Berkel-Vissers onderhand blind de weg weet. De laatste jaren is er geregeld 'n milieu recycling prijs uitgereikt.

  De lnsingerschool, de eerste Afvalvrije School in Nederland, is nu zover dat het afval scheiden een vanzelfsprekende aangelegenheid is. Het is een omschakeling om hetgeen je niet meer nodig heb in de juiste bak te doen. Maar het is snel aangeleerd als er de juiste infrastructuur is. Meester Wiebe liet weten dat de samenwerking met RMN prima is en het voor alle partijen, het scheiden van afval,
  geen belasting is.

  De Stichting VAnG hoopt dat er spoedig meerdere scholen in Soest het voorbeeld van de lnsingerschool in praktijk gaan brengen en dat hierdoor de school, de gemeenschap en het milieu gaan profiteren.