• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Kardinaal Alfrink Maassluis 25 jaqnuari 2018

  Docent/acteur/bioloog Theodoor Braaksma geeft educatie aan groep 5/6 over de omgang met afval. Hoe wij ons ruimteschip Aarde in de goede baan kunnen houden. Dat wij er geen rommeltje van moeten maken. Naast theorie is er ook tijd voor praktijk. Dat is voor de leerlingen van groep 5/6 ’n schot in de roos. Zelfs tijdens de lunchpauze gaat ’n groep door met het demonteren van computers.

  Ook wordt er een brief gemaakt, daarin het verzoek om afval te gaan scheiden, en naar de leerkrachten in de overige klassen gebracht. Ook de schooldirectie krijgt een brief van de leerlingen.  De leerlingen willen hieraan graag meewerken.

  Op school wordt al meer gebruik gemaakt van ’n drinkbeker, het gebruik van suikerhoudende sap pakjes is afgenomen. De schooldirectie en de leerkrachten geven het goede voorbeeld door er zelf al gebruik van te maken.

  Het was een leerzame dag waarbij de leerlingen zelf actief bezig waren om van afval ’n kunstwerkje te maken. De bewustwording dat het belangrijk is om afval te scheiden, er geen rommeltje van te maken en wij zuinig moeten zijn op onze planeet Aarde, is prima begrepen en overgekomen.

  Webmaster/fotograaf Rob Goudriaan heeft van deze dag ’n mooie fotoreportage gemaakt.