• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • WBT Milieuprijs 2015

  De WBT milieuprijs is een initiatief van de projectgroep Milieu om de leerlingen van groep 7 en/of 8 van de basisscholen bewust te maken van de natuur en het milieu. De leerlingen worden geleerd hoe met onze planeet om te gaan, wij hebben maar één Aarde en grondstoffen moeten we gaan hergebruiken. Wij kunnen niet blijvend grondstoffen onttrekken aan onze planeet. Koos de Vuilnisman geeft op school presentaties en laat zien hoe de leerlingen de kringloop, net als in de natuur, ook voor gebruiks-, verbruiks artikelen en of goederen kunnen doen.

  Voor de beste school is er ieder jaar, dus ook dit jaar 2015 een prijs, de WBT Milieuprijs. De WBT Milieuprijs is onder leiding van Rob Kleinegris in het leven geroepen door de WBT Overhees, Hees en Klein Engendaal. De Milieuprijs houdt in dat scholen bewuster omgaan met het milieu. Door middel van projecten in de vorm van een wedstrijd, gaan een aantal scholen in onze gemeente, dit jaar voor de zesde keer, aan de slag. Op dit moment doen er 14 basisscholen uit heel Soest mee aan het project, dat plaatsvindt in samenwerking met de RMN en de gemeente.

  Rob Kleinegris en Theodoor Braaksma bezoeken samen de scholen. In het typetje van Koos de Vuilnisman wordt over onze planeet vertelt. Over het milieu en men laat de kinderen zelf nadenken over verpakkingen, recycling en vuilverwerking. Dit is een college van Koos de Vuilnisman, die de kinderen op een ludieke wijze met hun neus op de feiten drukt.

  Voor de beste school is er een wisselbeker, prijzen voor een eervolle vermelding, een aanmoediging/opsteker en een oorkonde.

  De prijswinnaars zijn donderdag 18 juni 2015 om 12.00 uur bekendgemaakt en op 6 juli heeft de wethouder Jannelies van Berkel-Vissers persoonlijk de prijzen op school aan de desbetreffende groep uitgereikt. De leerlingen die het beste, op een pakkende wijze en met een prachtige slogan het kringloopverhaal hebben weergegeven krijgen een prachtige oorkonde.

  De wisselbeker gaat dit jaar naar de Achtbaan. De Ludgerusschool krijgt de opsteker, een aanmoedigingsprijs voor hun ideeën en inspanningen om recycling op hun school groots te gaan aanpakken.

  De tekeningen met de pakkendste  slogan is gewonnen door:

  • 1e prijs: Noa Lochmans van de wegwijzer met: “Recycle is cool, dat is ons doel”.
  • 2e prijs: Roos Rombout van de Insingerschool met: “Afval scheiden is hip”.
  • 3e prijs: Elvira Deelen en Milou Vrakking van de Werveling met: “Geen pakje maar een beker, dan gaat het beter”.

  Gebruikte afkortingen:
  WBT – Wijk Bewoners Team 
  RMN – Reinigingsbedrijf Midden Nederland

  Hieronder ziet u een selectie van de foto's die tijdens het uitreiken van de verschillende prijzen zijn gemaakt. U kunt alle gemaakt foto's online bekijken en/of downloaden door te klikken op de volgende link:

   Foto's van de prijsuitreiking WBT Milieuprijs 2015

  U komt dan in een foto album waar alle foto's opstaan die er gemaakt zijn tijdens de prijsuitreiking. Wilt u een foto downloaden dan selecteert u eerst de gewenste foto met de linker muisknop de foto wordt nu groter weergegeven. Door op het pijltje naar beneden te klikken (rechts onder) download u de foto in het gewenste formaat naar uw eigen computer.