• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Uitreiking van de Wisselbeker VAnG-Milieuprijs aan de Insingerschool

  Dinsdagmorgen was een feestelijke dag voor de Insingerschool, toen de jaarlijkse Milieuprijs werd uitgereikt. Jan Bredewold en Rob Kleinegris, bestuursleden van Stichting VAnG, waren te gast bij de school om de felbegeerde wisselbeker te overhandigen aan de leerlingen en het team van de Insingerschool. Dit jaar won de school voor het eerst de prestigieuze VAnG-milieuprijs.

  De sfeer was opgetogen en vol enthousiasme toen de prijzen werden uitgereikt. Zoë Hollander van de Insingerschool ontving de derde prijs in de individuele categorie voor haar kleurrijke hart waarop de Aarde was afgebeeld, met de slogan "Wees lief voor de Aarde". Haar creatieve inzending werd geprezen en ze werd, zowel letterlijk als figuurlijk, in het zonnetje gezet.

  Jan Bredewold, voorzitter van Stichting VAnG, sprak zijn waardering uit voor het fantastische werk dat het team en de leerlingen van de Insingerschool hadden verricht. Hij benadrukte de verantwoordelijkheid die de kinderen hebben om te zorgen voor een goede toekomst van onze planeet en drong er bij hen op aan om deze boodschap door te geven aan anderen.

  Natuurlijk werden er ook foto's gemaakt om deze speciale gelegenheid vast te leggen. Jan en Rob poseerden trots met directeur Mirjam Ouderdorp, terwijl ze omringd werden door blije en trotse leerlingen.

  Naast de wisselbeker worden binnenkort de individuele prijzen uitgereikt aan Bodil van der Laak van de Tweede van der Huchtschool en Kari Cranenbroek van de Derde van der Huchtschool die respectievelijk de eerste en tweede individuele prijs wonnen. De winnende tekening van Bodil is in het najaar te zien op RMN-wagens in Soest.

  De uitreiking van de wisselbeker aan de Insingerschool was een moment om trots op te zijn. De inspanningen van het team, de leerlingen en de scholen die deelnamen aan de VAnG-Milieuprijs laten zien dat het behoud van onze planeet een gedeelde verantwoordelijkheid is.

  Stichting VAnG feliciteert de Insingerschool met hun welverdiende overwinning en hoopt dat zij anderen zullen inspireren om actief bij te dragen aan een duurzame toekomst.