• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Soest 26 januari 2024

  De StreetMasters zijn de trotse ontvangers van de Harry Witte Prijs 2023. Rob Kleinegris ontving deze in de Molenaarskamer van 'De Windhond' op vrijdagavond 26 januari uit de handen van Victor Witte, de broer van Harry. De prijs is, naast een kunstwerk vervaardigd door Ton Paauw, een geldprijs ter ondersteuning van de inspanningen van de Streetmasters.

  Overigens gaf Rob Kleinegris in zijn dankwoord aan de prijs te delen met de andere genomineerden.

  Gemeentebelangen Groen Soest reikt elke twee jaar de Harry Witte Prijs uit aan een groep die zich opmerkelijk inzet voor acties binnen de gemeente Soest, met een focus op het algemeen belang en welzijn van mens, dier of omgeving. De jury was unaniem in haar lof voor de StreetMasters vanwege hun effectieve inspanningen om zwerfafval op te ruimen op diverse locaties in Soest. Een citaat: ,,Het aantal inwoners dat zich aansluit bij dit initiatief groeit gestaag, wat uiteindelijk kan leiden tot een verbetering van de biodiversiteit in onze gemeente.

  Hoewel de StreetMasters als winnaar uit de bus kwamen, was de jury eveneens vol lof voor de andere genomineerden:

  • Werkgroep tegen menstruatiearmoede in Soest: Soraya Lartey plaatst mandjes in supermarkten waar klanten menstruatieproducten kunnen deponeren, met plannen voor afhaalkastjes in Soest.
  • Vlinders Eemland: Violet Middelman & Remco Vos zetten zich sinds 2010 in voor de inventarisatie en bescherming van vlinders in Soest en Baarn, met speciale aandacht voor nachtvlinders.
  • Soester Energiecoöperatie: Deze coöperatie organiseert diverse activiteiten om duurzame energie en bewustwording te bevorderen, waaronder onderzoek naar het gebruik van warmte uit vijvers om huizen te verwarmen in de wijk Overhees.

  Het kunstwerk van Ton Paauw zal de huiskamer van onze voorzitter Jan Bredewold sieren. GGS bedankt voor de mooie avond. Het doet de nagedachtenis aan Harry Witte alle eer aan. Dat verdient deze bijzondere en legendarische Soester.