• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Streetmaster Bob Veerman: ‘Het is nuttig en gezond werk’

    Maandag 30 november 2020

    In het knusse winkelcentrum aan de Tamboerijn in de wijk Overhees is er geen ontkomen aan. Bob Veerman is een rijzige man en met zijn oranje hesje valt hij goed op tussen het winkelend publiek. Een paar maanden geleden trok hij voor het eerst zijn Streetmasterhesje aan. Nu is hij een aantal maanden en heel veel gevulde vuilniszakken verder. Bob geniet van het werk en probeert zich niet te storen aan het wegwerpgedrag van zijn dorpsgenoten.

    ,,Ik werd opmerkzaam gemaakt op het bestaan van Stichting VAnG en de Streetmaster”, vertelt de enthousiaste Bob. ,,Op social media deelde ik vaak berichten als ik in de wijk of in de duinen rotzooi had opgeruimd. Ik kreeg toen de tip om mij te melden bij Rob Kleinegris van Stichting VAnG. Als Streetmaster krijg je allerlei faciliteiten waarmee het zwerfvuil ruimen efficiënter gaat en hygiënischer is.”

    Zo loopt Bob Veerman dan ook voor de winkels van onder meer Uw Slagerij Marco Veenema, de Primera en de Albert Heijn zwerfvuil te ruimen. Het winkelcentrum knapt er van op. ,,Ik krijg allerlei positieve reacties, van zowel de winkeliers als de mensen die hier boodschappen doen. Ik kan mij wel storen aan het wegwerpgedrag van mensen. Je komt diverse soorten troep tegen. Van hondenpoep tussen de struiken tot plastic zakjes en andere rommel. Tegenwoordig zie je overal weggegooide mondkapjes. Dat hoort bij deze tijd denk ik dan maar.”

    ,,Ik heb wel geleerd mij niet te veel te ergeren. Het is namelijk ook leuk werk om te doen. Je bent van buiten, even van huis. Ik heb vorig jaar flinke gezondheidsproblemen gehad. Lopen doet af en toe pijn, maar daar moet ik doorheen. Het feit dat ik dit kan doen is voor mij al heel dankbaar. Het is gezond en nuttig werk. Ik kan het iedereen aanraden.”

    Ook Streetmaster worden? De Stichting VAnG stelt faciliteiten beschikbaar waarmee u op eenvoudige wijze uw eigen buurt schoon kunt houden. Meer info of aanmelden, bel met Rob Kleinegris : 06-16094919.