• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Ook bij de Startbaan staat duurzaamheid hoog in het vaandel

  • Maandag 16 december was Koos de Vuilnisman op basisschool De Startbaan in Soesterberg. Koos verzorgde diverse lessen over zwerfafval en hij gaf de leerlingen van de Soesterbergse school allerlei tips hoe afval voorkomen kan worden. Rob Kleinegris, aanwezig namens de organiserende stichting Van Afval naar Grondstof: ,,De les die Koos over afval  en zwerfafval in het bijzonder geeft is voor de scholieren een feest waar meer dan ooit geleerd wordt."

    Ook bij de Startbaan staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De ouderwetse prullenbak is uit de lokalen verdwenen. In plaats daarvan zijn er nu grondstofunits. Dit zijn bakken waarin het afval gemakkelijk gescheiden kan worden. Koos gaf een opgestoken duim aan de schoolleiding.

    Rob Kleinegris: ,,Op een heel onschoolse manier worden de leerlingen enthousiast gemaakt afval op een creatieve wijze aan te pakken. Vooral in de methodiek hoe restafval het beste kan worden voorkomen. Er wordt heel sterk rekening gehouden met het feit dat verschillende kinderen een verschillende aanleg hebben en de kinderen worden aangemoedigd. De lessen zijn vooral doelgericht."