• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • De SBO Samuël school is bezocht op 26 oktober 2017 door het VAnG team. Docent/acteur/bioloog Theodoor Braaksma heeft met het typetje Koos de vuilnisman de leerlingen laten kennismaken hoe leuk het is om afval te scheiden. Wat je allemaal met afval kan maken en waarom het nodig is. Dat wij ons eigen huis, de planeet Aarde, in goede conditie moeten houden. Dat het afval scheiden niet iets is dat vies is. Alles gewoon in de goede bak. De leerkracht van groep 7, Gertrude van der Linden, gaf ook aan dat wij geleerd hebben dat wij nu toch aan de slag moeten, in actie moeten komen om onze planeet Aarde als, ons eigen huis moeten gaan zien, en dit schoon en mooi moeten houden. Koos de vuilnisman heeft ons serieus en met positieve humor laten zien.

    In de middag zijn alle overige groepen bezocht en heeft eenieder op eigen wijze kunnen waarnemen en aanschouwen van het doel om afval op de bron te gaan scheiden. Aangegeven werd dat de gegeven educatie aanbevelenswaardig en voor herhaalbaar vatbaar is.

  • Er zijn die dag (veel) meer foto's gemaakt deze kunt u met de volgende link bekijken: Foto's Samuël school 2017

    U komt dan in een foto album waar alle foto's opstaan die er gemaakt zijn tijdens de uitreiking. Wilt u een foto downloaden dan selecteert u eerst de gewenste foto met de linker muisknop de foto wordt nu groter weergegeven. Door op het pijltje naar beneden te klikken (rechts onder) download u de foto in het gewenste formaat naar uw eigen computer.