• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Poppenkast op de 2e van der Huchtschool in Soest

  Soest, maandag 28 november 2022.

  Jan Klaassen maakt er weer ’n grote puinhoop van thuis. Bovendien ligt hij op de bank te slapen. Terwijl Jan in diepe slaap is komt Katrien, zijn vrouw, thuis. Katrien spreekt Jan aan maar deze wordt niet wakker. Katrien vraagt aan de kinderen om haar te helpen om Jan weer wakker te maken. Dat willen de kinderen wel doen. Maar het lukt niet best. Katrien vraagt om nog maar eens te roepen om Jan wakker te krijgen. Uiteindelijk na veel geroep wordt Jan wakker. Dan zegt Katrien ‘Wat is het hier ’n rommel’. Jan vooruit aan de slag en maak het schoon.

  Ik ga even boodschappen doen en als ik terug kom moet alles schoon zijn. Katrien gaat weg en Jan aan de slag. Jan gooit alles uit het raam naar buiten. Bananenschillen, Sinaasappels schillen. Plastic, Papier, plastic doppen en nog veel meer. Nou dat is weer schoon zegt Jan.

  Dan komt Katrien weer terug en ziet dat Jan alles door het raam op de straat heeft gegooid. Dat kan dus niet. Jan krijgt op z’n donder en Katrien vraagt aan de kinderen om haar te helpen om het afval correct te gaan scheiden in de afvalbak, die voor de poppenkast staat.

  De juf vraagt aan ’n kind te helpen. En zo krijgen verschillende kinderen de vraag om ’n afval stuk in de juiste bak te doen. Dat gaat goed. Gelukkig, Eind goed, al goed. Huis schoon en alles ‘Met gemak in de juiste bak’.