• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Schoonmaaktips Grondstof-units Stichting Vang

  • De grondstoffenunit wordt prima gebruikt en is op alle scholen waar deze is geïntroduceerd een succes. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. Het gescheiden verzamelen van afval zorgt voor recycling. Zo is afval geen afval meer, maar grondstof voor nieuwe producten.

    Om de grondstoffenunit ‘aantrekkelijk’ te houden hebben wij een aantal schoonmaaktips. Vooral de randen en de deksels zijn een verzamelplek van afvalresten. Dat ziet er niet fris uit.

    U maakt de deksel en de rand eenvoudig schoon door deze van de bak af te halen. Dan kunt u eenvoudig de klep van de rand verwijderden door deze vanaf de onderzijde naar boven te drukken. De rand kunt u in een bakje met een sopje leggen en met een afwasborstel schoonmaken. De deksel met daarop de sticker mag u alleen afnemen met een vochtig doekje. Daarna drukt u de deksel wee in de rand en plaatst deze weer op de bak. De unit zelf kunt u gewoon met een vochtige doek afnemen. Resultaat: de grondstoffenunit ziet er weer als nieuw uit.

    Maak van het frequent schoonmaken (bijvoorbeeld één keer in de vier weken, maar minimaal eens per trimester) een onderdeel van de taken van het Milieuteam. Een schone en frisse grondstoffenunit bevordert het gescheiden inzamelen.