• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • De aftrap voor het komen tot een afvalvrijeschool - de Hoeksteen in Wemeldinge

    Op 12 september 2017 is OBS de Hoeksteen begonnen met de eerste stappen om al het afval op school te scheiden. Om de kinderen (en leerkrachten) te laten zien hoe belangrijk dit is heeft Koos de Vuilnisman hier een ochtend college gegeven. 

    In groep 7 heeft hij een hele ochtend 'les' gegeven waarbij hij heeft laten zien dat je eigenlijk bijna geen afval meer hoeft te hebben als je het apart houdt als grondstoffen. Papier, plastic, glas, metaal, oude pennen en GFT worden apart verzameld. Zo blijft er weinig over om te verbranden. De ochtend was verdeeld in twee delen, eerst de theorie en later de praktijk waar 'oude' elektrische apparaten volledig uit elkaar werden gehaald. 

    Op de foto's is duidelijk te zien dat de leerlingen het erg naar hun zin hadden. 

  • Er zijn die dag (veel) meer foto's gemaakt deze kunt u met de volgende link bekijken: Foto's de Hoeksteen Wemeldinge dd 12-9-17

    U komt dan in een foto album waar alle foto's opstaan die er gemaakt zijn tijdens de uitreiking. Wilt u een foto downloaden dan selecteert u eerst de gewenste foto met de linker muisknop de foto wordt nu groter weergegeven. Door op het pijltje naar beneden te klikken (rechts onder) download u de foto in het gewenste formaat naar uw eigen computer.