• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Koos de Vuinisman vol lof over de afvalvrije Ludgerusschool

  • Dinsdagochtend 25 september was Koos de Vuilnisman op basisschool De Ludgerusschool in Soest-Zuid. Koos verzorgde voor een stampvolle aula een komische les over afval. Hij wist er zelfs een rap uit te gooien die door de leerlingen bijzonder gewaardeerd werd. Rob Kleinegris, aanwezig namens de organiserende sticjting Van Afval naar Grondstof: ,,De les die Koos over afval  en zwerfafval in het bijzonder geeft is voor de scholieren een feest waar meer dan ooit geleerd wordt."

    Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de Ludgerusschool. Daarom is de ouderwetse prullenbak verdwenen uit de lokalen. In plaats daarvan zijn er nu grondstofunits. Dit zijn bakken waarin het afval gemakkelijk gescheiden kan worden. Koos gaf een opgestoken duim aan de schoolleiding.

    Binnenkort komt Koos ook andere basisscholen in Soest bezoeken. Rob Kleinegris: ,,Op een heel onschoolse manier worden de leerlingen enthousiast gemaakt afval op een creatieve wijze aan te pakken. Vooral in de methodiek hoe restafval het beste kan worden voorkomen. Er wordt heel sterk rekening gehouden met het feit dat verschillende kinderen een verschillende aanleg hebben en de kinderen worden aangemoedigd. De lessen zijn vooral doelgericht."