• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Koos de Vuilnisman op bezoek bij De Driesprong

  • Donderdagmorgen 20 september was Koos de Vuilnisman op basisschool De Driesprong in Soestdijk. Koos verzorgde voor de verschillende groepen een les over afval. Het werd een  leerzame en interactieve belevenis. De organiserende stichting Van Afval naar Grondstof omschrijft bij monde van Rob Kleinegris de educatie als volgt: ,,De les die Koos over afval  en zwerfafval in het bijzonder geeft is voor de scholieren een feest waar meer dan ooit geleerd wordt."

    Koos duikt deze ochtend letterlijk de prullenbak van de klas in om eens te laten zien wat er in zit: oud papier, een klokhuis, aluminiumfolie, een blikje, een pakje sap, nog een leeg pakje en nog een en nog en nog een….. Koos laat vervolgens zien hoe het anders kan. Hij laat allerlei creatieve voorbeelden en oplossingen zien, doet een afvalquiz of neemt hele groepen mee op sleeptouw om de buurt op te ruimen. Met de nodige humor maakt Koos de  leerlingen enthousiast voor afvalpreventie!

    Binnenkort komt Koos ook andere basisscholen in Soest bezoeken. Rob Kleinegris: ,,Op een heel onschoolse manier worden de leerlingen enthousiast gemaakt afval op een creatieve wijze aan te pakken. Vooral in de methodiek hoe restafval het beste kan worden voorkomen. Er wordt heel sterk rekening gehouden met het feit dat verschillende kinderen een verschillende aanleg hebben en de kinderen worden aangemoedigd. De lessen zijn vooral doegericht."