• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Juliana van Stolbergschool

    De Juliana van Stolberg school, Christelijk primair onderwijs op Reformatorische grondslag. Een school die het rentmeesterschap van onze planeet Aarde hoog in het vaandel heeft staan. Om op zo'n school college te geven, dat al hetgeen wij doen weer in de kringloop moet komen, in goede aarde valt. Het college door docent/acteur/bioloog Theodoor Braaksma is echter anders, het laat de leerlingen op een andere manier kennis maken met hetgeen zij bezig zijn.

    Zo werd er een bezoek gebracht aan de grote ijzeren afvalcontainer op het schoolplein. Wat zit daarin? Oh Oh, voor zo'n 75% gevuld met bladeren, nog veel oud papier, veel plastic en ook nog oude koptelefoons. Dat is niet de bedoeling. De bedoeling is dat wij gaan scheiden op de bron. Gevraagd zal worden aan de gemeente om een bladkorf te plaatsen als de bladeren gaan vallen. De bomen waarvan de bladeren afkomstig zijn staan op gemeentegrond. Als het afval correct wordt gescheiden dan zit er nog maar weinig in de restafvalcontainer. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk in de restafvalcontainer terecht te laten komen. Zo weinig mogelijk de verbrandingsoven in. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet. Bij het doe gebeuren/praktijk, iets maken van/met afval is er voor iedere leerling wel iets van zijn gading. Leerkracht Dianne de Dreu gaf aan dat de leerlingen op een heel andere manier leren, aan het denken worden gezet en door de verschillende werkvormen er voor iedere leerling iets te kiezen is. Een leerzame dag die zeker voor herhaling vatbaar en zeer aanbevelenswaardig is, was te lezen in het evaluatieformulier. 

  • Er zijn die dag (veel) meer foto's gemaakt deze kunt u met de volgende link bekijken: Foto's Juliana van Stolberg school 30-10-2017

    U komt dan in een foto album waar alle foto's opstaan die er gemaakt zijn tijdens de uitreiking. Wilt u een foto downloaden dan selecteert u eerst de gewenste foto met de linker muisknop de foto wordt nu groter weergegeven. Door op het pijltje naar beneden te klikken (rechts onder) download u de foto in het gewenste formaat naar uw eigen computer.