• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • de Waterwilg in Nootdorp krijgt de verlenging van het certificaat Afvalvrije school

 • Vrijdag 14 februari kwam Jan Bredewold, voorzitter van Stichting VAnG (Van Afval naar Grondstof) op school om De Waterwilg te feliciteren met de verlenging van het certificaat “Afvalvrije school”.

  Dit betekent dat het afval op onze school goed wordt gescheiden.  

  Wij zijn trots dat de leerlingen en leerkrachten hiermee een bijdrage leveren aan een beter milieu! Wij zijn blij met deze ontwikkeling, want onze kinderen zijn de toekomst. Als kinderen leren afval te scheiden, is de kans groot dat zij thuis maar ook in hun latere leven afval gaan scheiden. Dit een mooie duurzame stap en ‘Jong geleerd is oud gedaan’.

  Wethouder Peter Hennevanger van de gemeente Pijnacker-Nootdorp bood De Waterwilg twee apparaten aan, waarmee GFT heel snel gecompenseerd kan worden. Juf Karin sprak met de leerlingenraad af dat met hen wordt overlegd waar en hoe het apparaat gebruikt gaat worden.

  De Waterwilg heeft een voorbeeldfunctie voor de regio. De gemeente hecht een waarde aan voorscheiding zoals die bij De Waterwilg plaats vindt en hoopt dat meer scholen een “afvalvrije school” worden. Een groot compliment voor alle leerlingen en leerkrachten van De Waterwilg!

  Tekst en foto's: Karin Zwaveling