• Stichting Van Afval naar Grondstof

  • Ze kennen elkaar van de hardloopclub, Mieke Musolf, Anja Hilhorst, Roos Tersmette, Jeanine Witte en Joke Sax. De Soester dames genieten tijdens de sportieve activiteiten van de fraaie Soester omgeving, maar soms slaat het genieten om in ergernis wanneer zij geconfronteerd worden met zwerfvuil in de straten en in de natuur.

    Het contact met Rob Kleinegris van de Stichting VAnG was snel gelegd. De vrouwen willen graag hun wijk en ook wat daarbuiten valt schoonhouden. De faciliteiten kregen zij van Rob. Dus: een streetmaster (grijparm), een ring voor de vuilniszak, handschoenen en uiteraard een hesje.

    Mieke Musolf: ,,Nu wij zwerfvuil ruimen zijn wij ons nog meer bewust van wat er allemaal in de straten slingert. Het is ongelooflijk hoeveel troep wij vinden. Toch merken wij dat de straten waar de Streetmasters hun ‘wijk’ hebben over het algemeen schoon zijn. Het is daarom mooi dat wij de groep kunnen uitbreiden en met zijn allen gaan voor een Schoon Soest 2022.” ,,Welke wijk moeten wij nu schoonmaken?” ,,Op welke dagen moeten wij de wijken in?” Allemaal vragen die het kwintet op Rob Kleinegris afvuurde. Rob antwoordde: ,,Je deelt het zelf in, je bepaalt zelf welke wijk je doet en alles wat je opruimt draagt bij aan een schone leefomgeving.”

    De vijf Soester dames versterken het Streetmasterskorps dat inmiddels negentig leden telt! Zo krijgt de Stichting VAnG een steeds grotere groep dat de straten schoon houdt.

    Interesse om net als Mieke, Anja, Roos, Jeanine en Joke het zwerfvuil aan te pakken en ook nog eens lekker lichamelijk bezig te zijn? We hebben nu meer dan zestig mensen in Soest die een steentje bijdragen, maar we hebben eigenlijk veel meer mensen nodig om héél Soest en Soesterberg schoon te houden. Aanmelden als StreetMaster kan bij Rob Kleinegris via 06-16094919