• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Nieuws van de coördinator Straatmasters

  Beste Streetmasters, hoe vergaat het u in deze 1,5m periode? De langste dag van het jaar is alweer geweest en voor iedereen de langste tijd van het binnenblijven ook hoop ik. Mooi weer hebben we gelukkig de afgelopen maanden wel gehad en ook voldoende neerslag de laatste dagen. De Corona lijkt een beetje te worden teruggedrongen, de zomer is in aantocht, de natuur op zijn mooist, de vakanties komen eraan en dus ook de lange zwoele zomeravonden.

  Tijd om te genieten van de zon, een terras, de natuur en natuurlijk uw vrienden en familie.

  Voor sommige mensen is dit helaas nog geen de reden om dit alles te waarderen en al het afval in de bak te gooien, er waait wel eens wat van of uit een auto, of de vogels gaan ermee aan de haal. Kortom de Streetmasters zullen nooit om werk verlegen zijn, nu niet en in de toekomst niet. Dat maakt dat wanneer we als Streetmaster onze taak serieus nemen en proberen ons niet te ergeren, maar het juist te waarderen dat er ook mensen zijn die ons zien en groeten, zij worden hierdoor ook meer bewust van hun omgeving. Ik heb de nieuwe leden ook aangebracht op de kaart van Soest, kunt u zichzelf vinden? Plattegrond Streetmasters Soest

  Toekomst
  In verband met de COVID-19 is er niet zoveel meer te plannen zonder voorbehoud. Zo ook voor ons als Streetmaster, individueel kunt u natuurlijk nog altijd doen en laten wat u wilt. Helaas is het als groep nog geen goed idee een borrel te houden, maar we hopen dat er in september wat meer mogelijk is. Zet de volgende Keep it Cleanday op 18 september maar in de agenda, we zullen vast gaan overleggen met onze huisleverancier of we bij Stayokay terecht kunnen voor de lunch en borrel. Wordt vervolgd.

  SEPTEMBER? . . . . . . . 
  OPRUIMACTIES! Ieder jaar in september vinden twee belangrijke opruimacties plaats: de landelijke Keep it Clean Day en de wereldwijde World Cleanup Day. In 2020 is de Keep it Clean Day op vrijdag 18 september en de World Cleanup Day op zaterdag 19 september. Extra veel mogelijkheden dus om een opruimactie te organiseren!

  Keep it Clean Day 
  De Keep it Clean Day wordt elke derde vrijdag van september gehouden. De eerste keer werd deze dag georganiseerd in 2012. Het doel van deze dag is dat alle Nederlanders één dag lang al het zwerfafval opruimen dat zij tegenkomen. Dat kun je alleen doen, maar je kunt ook een opruimactie organiseren met elkaar. Denk aan je sportclub, je buurtvereniging, je vriendengroep, je bedrijf… Hoe meer groepen meedoen, hoe schoner Nederland wordt!

  World Cleanup Day
  De World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie. Het idee voor deze dag ontstond in 2008 in Estland, waar 50.000 vrijwilligers het hele land opruimden in maar 5 uur. Tien jaar later, in 2018, deden 18 miljoen mensen in 157 landen mee aan deze opruimactie. Doe je mee met deze actie, dan weet je dat op dat moment in de hele wereld mensen bezig zijn met het schoonmaken van onze planeet!

  Maak tijdens de opruimacties gebruik van de app Litterati. Hiermee kun je helpen het materiaal en het merk van het gevonden afval in kaart te brengen. Zie ook:ZwerfAppval

   Doe je mee? Stayokay