• Op 12 september 2017 is OBS de Hoeksteen begonnen met de eerste stappen om al het afval op school te scheiden. Om de kinderen (en leerkrachten) te laten zien hoe belangrijk dit is heeft Koos de Vuilnisman hier een ochtend college gegeven. 

  In groep 7 heeft hij een hele ochtend 'les' gegeven waarbij hij heeft laten zien dat je eigenlijk bijna geen afval meer hoeft te hebben als je het apart houdt als grondstoffen. Papier, plastic, glas, metaal, oude pennen en GFT worden apart verzameld. Zo blijft er weinig over om te verbranden. De ochtend was verdeeld in twee delen, eerst de theorie en later de praktijk waar 'oude' elektrische apparaten volledig uit elkaar werden gehaald. 

  U kunt hier het gehele artikel lezen en/of de foto's bekijken

 • Acteur, docent en bioloog Theodoor Braaksma alias Koos de Vuilnisman bezoekt de komende tijd de vijf scholen uit Kapelle met een vuilniswagen. Als eerste was hij donderdag bij ‘t Honk en de Moolhoek in ’t Saamdeel. 
   
  Na een inleiding van wethouder Evert Damen wordt Koos de Vuilnisman met veel lawaai ontvangen door alle leerlingen van de brede school. Als Koos begint met zijn rap heeft hij de lachers op zijn hand, maar hij brengt een serieuze boodschap. De rap eindigt met YOLO: You Only Live Once. Dat geldt volgens Koos ook voor onze aarde. “We hebben maar een aarde en daar moeten we zuinig op zijn.” 
   
  Tekst en foto's: Weekblad de Bode/Jenine Hooglander

  U kunt hier het gehele artikel lezen