• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Koninklijke onderscheiding voor Rob Kleinegris!

 • Vanmorgen, vrijdag 24 april, heeft burgemeester Rob Metz een blij verraste Rob Kleinegris telefonisch meegedeeld dat hij koninklijk onderscheiden is. Een blijk van waardering, onder meer voor zijn niet aflatende inzet voor een schoner milieu. Echtgenote Gerda en enkele anderen waren op de hoogte. Zo kon direct na het telefoontje deze foto gemaakt worden.

  Rob begon als boekhouder bij een aannemersbedrijf en begon later een administratiekantoor. Zoon Patrik en schoondochter Olga namen enkele jaren geleden de zaak over. Sindsdien heeft Rob de handen vrij om zich volledig in te zetten voor duurzaamheid, recycling, afvalvrije scholen en het schoonhouden van de ‘straat’. Dat betekent: wekelijks je wijk ontdoen van plastic, papier, blikjes, alles wat een ander laat vallen of weggooit.

  Tien jaar geleden keek men verbaasd (raar, waarom doet die man dat!). Verwondering maakte geleidelijk plaats voor bewondering en waardering. Zijn voorbeeld heeft inmiddels vele Soesters geïnspireerd hetzelfde te doen en zich te melden bij de Streetmasters.

  Rob richtte in 2014 de Stichting Van Afval naar Grondstof op om meer bekendheid te krijgen en dat is gelukt. In en buiten Soest hebben vele scholen aan de hand van het Stappenplan van de Stichting VAnG de status ‘afvalvrij’ bereikt. Bij gemeentes groeit de belangstelling voor de aanpak van VAnG. Rob, namens allen die zich inzetten voor een schoner milieu: van harte gefeliciteerd!

  Jan Bredewold Stichting Van Afval naar Grondstof voorzitter

  Bij de foto: Gerda, Rob en Patrik Kleinegris met Jan Bredewold