• Stichting Van Afval naar Grondstof

 • Op dinsdag 16 mei heeft Stichting Vang (Van Afval naar Grondstof) een excursie georganiseerd naar de Verspillingsfabriek in Veghel. Ongeveer 30 personen namen deel aan deze excursie en werden per bus naar Veghel gebracht. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen en kregen we een interessante rondleiding door de fabriek, gevolgd door een heerlijke lunch.

  De Verspillingsfabriek is een initiatief dat zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan. Ze streven ernaar om alles te gebruiken en niets te verspillen. Als een bende food lovers waarderen ze wat de wereld ons te bieden heeft en nodigen ze iedereen uit om mee te doen. De missie van de Verspillingsfabriek is om alles uit voedsel te halen wat erin zit.

  Tijdens de rondleiding kregen we inzicht in de omvang van de organisatie van de Verspillingsfabriek. We werden bewust gemaakt van de enorme hoeveelheid waardevol voedsel dat jaarlijks verloren gaat. De Verspillingsfabriek zet zich in om dit probleem aan te pakken door samen te werken met boeren, tuinders, vissers en andere voedselproducenten. Ze streven ernaar om het voedselsysteem te verbeteren en ervoor te zorgen dat geen enkel smaakvol voedsel verloren gaat.

  In de Verspillingsfabriek worden ingrediënten die anders verspild zouden worden, verwerkt tot smaakvolle producten. Het was inspirerend om te zien hoe creatief en inventief de medewerkers van de Verspillingsfabriek omgaan met het voedsel dat anders zou worden weggegooid. Tijdens de rondleiding werden ons verschillende producten getoond die allemaal gemaakt zijn van gered voedsel.

  Na de rondleiding werden we getrakteerd op een lunch, bereid met producten van de Verspillingsfabriek. We genoten van een heerlijke maaltijd en proefden de smaakvolle gerechten die met zorg waren bereid. Het was een geweldige ervaring om te zien hoe voedsel dat anders zou worden verspild, op een creatieve manier werd gebruikt om een voedzame en smaakvolle maaltijd te creëren.

  De excursie heeft ons aangespoord om bewuster om te gaan met voedselverspilling en onze inspanningen te vergroten om deze problematiek aan te pakken. We willen Stichting Vang bedanken voor het organiseren van deze inspirerende excursie naar de Verspillingsfabriek in Veghel. Het was een waardevolle ervaring die ons heeft gemotiveerd om ons in te zetten voor een duurzamer voedselsysteem en het tegengaan van voedselverspilling.