• Projecten in de gemeente Alblasserdam

 • Alblasserdam – maandag 27 juni 2016.

  Maandagmiddag reikte wethouder Peter Verheij de tweede prijs uit aan Ayyüce Güven, groep 8 van het Palet, in aanwezigheid van haar ouders, ‘juf’ Sabine Rijsdijk, een broer, zussen en een aantal kinderen uit haar klas. Haar ouders namen vrij van hun werk.

  De tekenwedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Van Afval naar Grondstof (VAnG) uit Soest waarvan voorzitter Jan Bredewold ook aanwezig was. 

  Achttien scholen deden mee. De kinderen wordt gevraagd in een tekening de boodschap over te brengen hoe belangrijk het scheiden van afval is om de wereld leefbaar te houden. En Ayyüce deed dat zo treffend, dat uit honderden tekeningen die van haar de tweede prijs opleverde, een ingelijste oorkonde achter glas.

  Wethouder Verheij bleek blij met de activiteiten om de scholen afvalvrij te maken. Het streven is dat volgend jaar meerdere scholen in Alblasserdam het certificaat ‘Afvalvrije School’ verdiend hebben.

  Klik hier voor de foto's

 • Wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) geeft maandag 21 maart om 12.00 uur bij basisschool Het Palet, locatie Van Eesterensingel 197, het startschot voor het project Afvalvrije school. De school is al jaren bezig met het scheiden van afval en streeft ernaar het keurmerk 'afvalvrije school' te behalen.

  Dit keurmerk wordt uitgereikt door de stichting VANG (van afval naar grondstof) als de school voldoet aan alle criteria voor een afvalvrije school. Een van deze criteria is dat de centrale afvalcontainer voor restafval wordt afgeschaft. 

  Lees hier het hele persbericht

 • Waarom? Ieder jaar komt ‘Koos de vuilnisman’ op onze school in groep 8 een les geven over ‘hoe ga ik om met afval?’. Afgelopen jaar raakten verschillende collega’s met ‘Koos’ in gesprek over dit onderwerp. Hij wees erop dat wij als christenen verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de schepping en dat het bewust omgaan met ons afval, daar een belangrijk onderdeel van is. Dit heeft ons aan het denken gezet en hieruit is een werkgroep ‘afvalvrije school’ ontstaan. 

  Lees hier het hele artikel